Hvilken lover og regler gjelder for bildekk?

Trenger bilen din nye dekk, så kan det være fristende å kjøpe brukte eller billige dekk. Men bildekk er så viktige for sikkerheten, at man bør velge dekk etter kvalitet. Ofte tror man at amerikanske dekk er de beste, men de passer sjelden til norske veier og værforhold. Skal man velge dekk til bilen, så bør man velge russiske eller kinesiske dekk. Her skal vi se på noen grunner til det.

Regler for bildekk

Det viktigste reglene for bildekk gjelder mønsterdybde og felger. Det er forskjellige regler for sommer -og vinterdekk. Se det store utvalget felger og bildekk https://www.dekk365.no/felger/vare-felger for å finne de beste bildekkene for sin bil. I følge Statens Vegvesen må du sørge for at (sitat):

Fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag, er det krav om å ha minimum 3 millimeter mønsterdybde. Hvor lenge kravet gjelder vil variere derfor noe hvert år, alt etter som når påsken er det året.

Retningslinjer for bildekk

De beste bildekkene er de som holder høy kvalitet og som passer ditt forbruk. Liker du sikkerhet på vinterveier velg Amtel Nordmaster og elsker du fart og trygghet, velg sommerdekkene Linglong med perfekt veigrep. Du må passe på at dekkene sitter perfekt på felgen, men også har godt veigrep både på tørt og vått føre.

Bildekk skal også style bilen din på rett måte. Design og stil må passe bilens personlighet og identitet. Uten disse egenskapene har man ikke en bil man vil vise fram for de andre.